MIN HISTORIE 

Guttedrømmen var å bli en ekte cowboy, tenk å kunne ri som dem. Barndomsdrømmen skulle vise seg og hjelpe meg videre. 

I 1996 var jeg for første gang med på et kurs/clinic i Horsemanship, med en amerikansk instruktør ved navn John More.
Jeg hadde på denne tiden kontakt med Margit Buen, en dyktig trener her i Norge. Hun hjalp meg og komme i gang med denne formen for ridning.

Allerede året etter denne clinicen stilte jeg på mitt første westernstevne sammen med nordlandshesten Fritjov. Her presterte vi å vinne trail klassen, så min karriere som western rytter startet bra,  
(Eller på cowboyspråk: PANGSTART!).
Utover året stilte jeg i flere trail klasser, jeg vant alle!

I 1998 kjøpte jeg min første riktige westernhest.

Margit ble med til Sverige for å finne en bra Paint. Langt inne i skogen nord for Stockholm fant vi en langhåret palominofarget Paint. Etter lange forhandlinger ble hesten min, dette var Tyzon Turns King.

Jeg hadde gleden av å trene Tyzon selv, dette på både godt og vondt (også jeg har startet et sted).

Tyzon gikk fra å være en ikke fullt så tiltalende åring til å bli en flott hingst, med topp plasseringer i flere klasser, også internasjonalt.

Dette var ikke en smertefri prosess, både Tyzon og jeg opplevde til tider stor frustrasjon.

Dette var allikevel viktige erfaringer som har gitt meg som trener mulighet til å forstå de situasjoner som andre mennesker opplever å komme oppi sammen med hesten sin.

Samme året kjøpte jeg også Fiftys Cutting Cat  (Katie), en quarter hoppe som hadde mye lærdom inne fra før.

Hun lærte meg å ri, noe som førte til at jeg selv kunne påta meg oppgaven med og ri inn Tyzon når han var to år gammel. Katie ga meg enormt mye. Dette var en unik hest på mange områder. 

I 1998  reiste jeg over til USA.

Der  bodde og jobbet hos Joe Armstrong i New Mexico. Dette var spesielt interessant siden sønnen Josh Armstrong  er en meget dyktig konkurranserytter. Her jobbet jeg med å trene hester. Bør nevne at Josh er en enda bedre instruktør enn rytter. Var hos dem i 3 måneder, dette ga meg mye kunnskap og inspirasjon.

Har etter dette ridd for flere trenere, kan nevne noen: Bob Mack (Oklahoma), Debbi (Florida), Kith Tidmore (Florida), Rick Lemay (Sverige), Peter Ljungberg (Sverige), Anna Løf (Sverige), Staffan Nilsen (Sverige), Helle Kristensen (Danmark), James Gjerde Hansen (Danmark).

Har også vært hos flere som observatør: Jack Kyle (Oklahoma), Per Larson (Sverige), og mange flere.

Dette, sammen med mine egne erfaringer, har fått meg frem til den jeg er i dag. Men, jeg arbeider stadig med å utvikle meg til å bli en enda bedre trener og hestehvisker, og rykker stadig oppover i det internasjonale selskapet.

I 2003 tok jeg over gården etter min far, et lite småbruk med flott beliggenhet. Her hadde jeg en  ridebane på 30X50m, med 1,5m høyt flettverkgjerde, dette med tanke på sikkerhet når man jobber med funksjonshemmede, barn og andre nybegynnere. Hadde også en roundpen Ø18m, dette er et unikt arbeidsområde. 

Arrangerte stevner, kurser og andre arrangement på gården.  Brukte mye av tiden til å reise rundt for å holde oppvisninger og lignende. 

I løpet av min 3årige karriere som  aktiv konkurranserytter, red jeg inn 3 worldshow kvalifiseringer, 2 rom (en Amerikansk utmerkelse for prestasjoner), 4 high point diplomer for beste hest i Norge

Har også hatt hester som var NRHA money earner og SRHA money earner.

Nyeste kommentarer

01.10 | 10:19

Det høres ut som en fin og givende jobb ja 😍🐴

01.10 | 07:57

Takk. Tyzon var en flott hest, vi gjorde utrolig mye forskjellig sammen. Nå reiser jeg rundt for å holde kurs eller privat timer. Det er en glede å hjelpe hester og folk til å finne kommunikasjonen 🤠

30.09 | 21:35

Jeg husker fortsatt Tyzon fra dere hadde en oppvisning på Dyrskuen for maange år tilbake. Dere gjorde et uutslettelig inntrykk. Utrolig vakker hest, og et veldig fint samspill mellom hest og rytter <3

03.01 | 08:37

Hei Sissel. send meg en pm. på face: Roger Sundet eller 41326662 Ring meg gjerne.

Del denne siden